Фруктовый батончик FRUKVIK для детей

Фруктовый батончик FRUKVIK для детей

Для всех любителей бананов! Ярковыраженный вкус бананов в сочетании с яблоком

Вес батончика 20 г

Упаковка: 18 шт.

Состав: банановое пюре – 60,3%; сушенное яблоко – 38,0%; гуммиарабик (натуральные пищевые волокна); регулятор кислотности: кислота аскорбиновая, кислота лимонная

      

   

0.75 € - Один батончик
- +
12 € - Цена за коробку
- +
Пищевая ценностьна 100 гр% RDI*на 20 гр% RDI*
Энергетическая ценность 1200 кДж 14 240 кДж 2,8
Энергетическая ценность 284 ккал 14 57 ккал 2,8
Жиры 0,15 г 0,2 0,03 г 0,04
- из которых насыщенные жирные кислоты 0,12 г 0,6 0,02 г 0,12
Углеводы 63,0 г 24 12,6 г 5
- из которых сахара 55,0 г 61 11,0 г 12,2
Пищевые волокна 12,0 г 12 2,4 г 2,4
Белки 2,0 г 4 0,4 г 0,8
Соль 0,15 г 2,5 0,03 г 0,5

* - рекомендуемая суточная потребность.

Jablka

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Banán

Dužina banánu obsahuje bílkoviny (1,5 %) a sacharózu (až 25 %), enzymy, vitamíny C, B2, PP a E a provitamín A, škrob, kyselinu jablečnou, minerální soli draslíku a biologicky aktivních látek (serotonin, norpinefrin, dopamin, katecholamin).

 

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Похожие товары