Ovocné tyčinky

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT VISIO-BAR

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT VISIO-BAR

Borůvka bývala žádanou součástí královské hostiny! Dvojitá síla borůvky, kterou tvoří její plody a šťáva! Nový pohled na svět!

$ 14 - Один Батончик
- +

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: meruňky sušené – 33,5 %; borůvky celé rychle zmražené – 26,8 %; hrozny sušené – 13,7 %; jablka sušená – 9,8 %; fruktóza; borůvková šťáva z koncentrátu – 3,8 %; MGD-complex [pryskyřice arabské akácie (přírodní vláknina), střední nasycené triacylglyceroly, inositol] – 3,06 %; regulátory kyselosti: kyselina askorbová; kyselina citronová; vitamínový a minerální komplex (citrát zinečnatý, vitamín B2, vitamín B1).

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota  1320 kJ 16 396 kJ 5
Energetická hodnota  312 kcal 16 94 kcal 5
Tuky 0,9 g 1 0,3 g 0,4
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g 3 0,2 g 1,0
Sacharidy 65,0 g 25 20,0 g 8
- z toho cukry 47,0 g 52 14,0 g 16
Vláknina 16,0 g 16 4,8 g 4,8
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Zinek 8,0 mg 80 2,4 mg 24
Vitamín В1 0,9 mg 82 0,27 mg 25
Vitamín В2 1,0 mg 71 0,30 mg 21

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Borůvka

Plody obsahují glykosid myrtilin, cukry (až 30 %), organické kyseliny (až 7 % - citronovou, jablečnou, mléčnou, šťavelovou, jantarovou, chininovou), tříslovinu (až 12 %), barviva skupiny antokyanu červeno-fialové barvy, karoten (0,75-1,6 mg), vitamíny C (6 mg), B (0,04 mg), železo (až 16 %), měď (0,1 mg), mangan (4 mg), zinek (0,4 mg) a jiné.

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Střední nasycené triglyceridy

To je zvláštní třída mastných kyselin. V přírodní podobě jsou střední nasycené triglyceridy přítomny v tucích mléka, palmovém a kokosovém oleji. Snadněji se vstřebávají, přeměňují se oproti obyčejným tukům a olejům, využívají se jako zdroj energie. Středné nasycené triglyceridy se neukládají v tukové tkáni a nehromadí se v játrech.

Inozit (vitamín B8)

Je nezbytný pro celkový vývoj a fungování celého organismu. Napomáhá k běžnému fungování buněk mozku, slinivky břišní, jater a ledvin. Inozitol je rovněž důležitý pro fungování a růst nervových buněk.

Vitamín B1

Tiamin zprostředkovaně ovlivňuje mnohé důležité funkce v organismu. Zejména by bez přítomnosti vitamínu B1 nebyly možné energetické přeměny sacharidy, a rovněž štěpení bílkovin na aminokyseliny a jejich následující metabolismus.

Zlepšuje stav nervové soustavy a neuromuskulární soustavy, je přítomný ve svalech při zachování energie, mozku, periferním nervovém systému. Bez vitamínu B1 není možný přenos nervových impulsů do jakéhokoliv orgánu, včetně očí.

Jedná se o „vitamín optimismu a povzbuzení ducha“, jak jej mimo jiné nazývají, uklidňuje nervy, odstraňuje depresi, navrací chuť k jídlu, zvyšuje náladu a radost ze života.

Vitamín B2

Spouští procesy látkové výměny v organismu, je přítomný v metabolismu bílkovin, tuků a sacharidů. Napomáhá podporovat normální funkci nervové soustavy, snižuje únavu a vysílení, také pomáhá chránit organismus před stresem a nervovým vypětím. Tento vitamín je nezbytný pro zachování normálního stavu sliznic ústní dutiny a střev. Pomáhá vstřebávání železa, nezbytného pro tvorbu nových červených krvinek a spolu s vitamínem B1 napomáhá udržovat hladinu tohoto prvku v krvi. Zajištuje běžné světelné a barevné vidění, zmírňuje únavu očí, chrání sítnici oka před negativními vlivy ultrafialových paprsků, zajištuje adaptaci na tmu, zvyšuje ostrost zraku. Je nezbytný pro zdraví a krásu kůže.

Zinek

Je přítomný v biochemických reakcích sítnice, napomáhá vstřebávání vitamínu A, který je důležitý pro podporu zraku. Rovněž zinek chrání oči před věkovými změnami a působí protizánětlivě v organismu.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikat o zdravotní bezpečnosti ovocné tyčinky Dr.Light Fruit Visio-Bar

Related Products