Ovocné tyčinky

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT SLIMSTYLE-BAR

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT SLIMSTYLE-BAR

Koktejl tropického ovoce, výrazná chuť a vůně- to je přesně to, co potřebujete pro aktivní život! To je tropický koktejl pro štíhlou linii!

25.9 Kč - Jeden tyčinky
- +

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: meruňky sušené – 38,5 %; hrozny sušené – 14,5 %; jablka sušená – 11 %; fruktóza; kiwi kandované – 5,6 %; papája kandovaná – 5,6 %; ananas kandovaný – 5,6 %; šťáva z kiwi z koncentrátu – 4,5 %; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); tamarindová pasta – 2,3 %; Slim-complex (bromelain, papain, chrom pikolinát) – 0,33 %; regulátory kyselosti: kyselina askorbová; kyselina citronová.

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota  1320 kJ 16 396 kJ 5
Energetická hodnota  312 kcal 16 94 kcal 5
Tuky 0,6 g 1 0,2 g 0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g 2 0,1 g 0,5
Sacharidy 67,0 g 26 20,0 g 8
- z toho cukry 43,0 g 48 13,0 g 14
Vláknina 15,0 g 15 4,5 g 4,5
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Chrom 0,05 mg 125 0,015 mg 38

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Kiwi

Kiwi obsahuje téměř všechny známé vitamíny. A, B1, B2, B6, PP, E, B9, velké množství vitamínu C. Mimo jiné jsou v kiwi obsaženy také organické kyseliny, pryskyřice, vlákniny, třísloviny, prvky jako vápník, hořčík, sodík, draslík, fosfor, chlor, síra a množství stopových prvků, jako jsou železo, jód, měď, mangan, fluor atd.

Papája

Je bohatá na glukózu a fruktózu, organické kyseliny, vlákninu a bílkoviny, vitamin C, beta-karoten a vitamíny B1, B2, B5, a D. Z minerálních látek to je draslík, sodík, vápník, fosfor a železo. Zvláštní vzácnou složkou je papain, což je rostlinný enzym, který se podobá svou funkcí žaludečním šťávám. Je dokázáno, že součástí tohoto enzymu je proteáza, která je nezbytná pro člověka a také další enzym, podobný pepsinu.

Ananas

Plody obsahují téměř všechny vitamíny a minerální látky. Ananas pomáhá zabránit nedostatku vitamínů v lidském organismu. Ananasové dužiny obsahují až 86 % vody. Je v ní poměrně mnoho jednoduchých cukrů (12-15 mg) zastoupených převážně sacharózou, organickými kyselinami (0,7 mg), zejména kyselinou citronovou, a až 50 mg kyseliny askorbové. Mimo jiné ananas obsahuje vitamíny B1, B2, B12, PP, provitamín A. Dužina plodů je bohatá na minerální látky: draslík (až 320 mg), železo, měď, zinek, vápník, hořčík, mangan, jód. Obsahuje bromelin, který se skládá z komplexu rostlinných enzymů typu pepsin a papain. To všechno dokáže ananas, protože je vynikajícím zdrojem prospěšných živin, který nepochybně lze zařadit do jídelníčku moderního člověka.

Citron

Plody obsahují kyselinu citronovou (6-8 %), cukry (do 3,5 %), dusíkaté látky, soli draselné, měď, vitamíny (A, B1, B2, C a P), flavonoidy (zvláště mnoho jich je ve slupce), fytoncydy.

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Bromelin

Bromelin je proteolytický enzym rostlinného původu, který je obsažen v ananasu, kiwi a některých jiných plodech.

Během přijímání potravy bromelin funguje ve velké míře jako trávicí enzym, který pomáhá rozštěpit a vstřebávat bílkoviny, aktivuje fungování jiných enzymů a zlepšuje proces trávení.

Bromelin má schopnost posilovat funkční aktivitu střev a vylučovat z organismu produkty látkové výměny a jedovaté látky, podporuje skladbu mikroflóry tlustého střeva, čímž stimuluje proces látkové výměny.

Papain

Papain je polypeptid, proteolytický rostlinný enzym, který jakožto katalyzátor spouští hydrolýzu bílkovin, peptidů, amidů a složitých éterů základních aminokyselin. Ve významném počtu je obsažen v papáji, rovněž je obsažen v ananasu, banánu, kiwi a mangu.

Svými vlastnostmi je totožný s enzymem bromelinu. Papain má schopnost přeměňovat bílkoviny, čímž se stávají velmi lehce stravitelné.

Chrom pikolinát

Je zdrojem chromu ve formě, která je nejpříznivější pro lidský organismus. Chrom hraje důležitou biologickou roli v procesu látkové přeměny lipidů, sacharidů a bílkovin v lidském organismu.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikat o zdravotní bezpečnosti ovocné tyčinky Dr.Light Fruit Slimstyle-Bar

Related Products