Ovocné tyčinky Dr.Light Fruit

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT RAKYTNÍK

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT RAKYTNÍK

Sladkokyselá chuť „citroníkа severu“ s výjimečnou vůní zdravých plodů, které si nelze splést s ničím jiným!

Hmotnost tyčinky 30 g

Karton 25 ks 

Složení: meruňky sušené – 56,2 %; rakytník bobule rychle zmražené – 13,1 %; ananas kandovaný – 10,1 %;jablka sušená – 9,8 %; fruktóza; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); kyselina: kyselina askorbová (vitamín C); regulátor kyselosti: kyselina citronová.

          

21.9 Kč - Tyčinka
- +
500 Kč - Karton
- +

 

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota  1350 kJ 16 405 kJ 5
Energetická hodnota  318 kcal 16 95 kcal 5
Tuky 0,6 g 1 0,2 g 0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g 2 0,1 g 0,5
Sacharidy 70,0 g 27 21,0 g 8
- z toho cukry 45,0 g 50 14,0 g 16
Vláknina 12,0 g 12 3,6 g 3,6
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Vitamín С 40 mg 50 12 mg 15

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Rakytník

Plody obsahují karoten (do 60 mg), kryptoxantin, z-xantin, fyzalen, organické kyseliny jablečnou a vinno-kamennou (do 2,64 %), cukry (do 4 %), tříslovinu, izoramnetin, kyselinu listovou, nasycené mastné kyseliny (do 8 %), jejímiž součástmi jsou glyceridy kyseliny olejové, stearinové, linolové, palmové. Plody obsahují různé vitamíny (C, B1, B2, E a další) a jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů vitamínů.

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Kyselina askorbová (vitamín C)

Jeden ze základních ve vodě rozpustných vitamínů v lidské potravě. Je imunostimulantem, napomáhá správnému fungování imunitního systému organismu. Je to silný antioxidant, který napomáhá ochraně buněk před oxidačním stresem. Zabraňuje toxickým procesům volných radikálů, což jsou agresivní prvky, které se vytvářejí v organismu při nemocech, velkých fyzických zátěžích, negativním vlivu životního prostředí. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu a pojivové tkáně: posiluje cévy, kostní tkáň, kůži, šlachy i zuby. Napomáhá k normalizaci fungování nervového systému a odolnosti organizmu vůči stresu. Chrání před oxidací pro organizmus nezbytné tuky a vitamíny rozpustné v tucích (vitamíny A a E). Hraje významnou roli v transportování glukózy do buněk, napomáhá normálnímu průběhu všech energetických procesů v organismu.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikát Vím co jím a piju