Ovocné tyčinky Dr.Light Fruit

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT KLIKVA-MALINA

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT KLIKVA-MALINA

Lehká kyselost klikvy a výrazná jemná sladkost maliny jsou opravdovým mezníkem nového prožitku!

Hmotnost tyčinky 30 g

Karton 25 ks 

Složení: meruňky sušené – 57,4 %; jablka sušená – 10 %; hrozny sušené – 9,6 %; fruktóza; malinová šťáva z koncentrátu – 6,3 %; klikva rychle zmražená – 5,2 %; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); kyselina: kyselina askorbová (vitamín C); regulátor kyselosti: kyselina citronová.

          

21.9 Kč - Tyčinka
- +

 

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *

Energetická hodnota 

1350 kJ 16 405 kJ 5

Energetická hodnota 

318 kcal 16 95 kcal 5

Tuky

0,6 g 1 0,2 g 0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g 2 0,1 g 0,5
Sacharidy 70,0 g 27 21,0 g 8
- z toho cukry 48,0 g 53 14,0 g 16
Vláknina 12,0 g 12 3,6 g 3,6
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Vitamín С 40 mg 50 12 mg 15

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Klikva

Plody obsahují organické kyseliny (citronovou do 2,8 %), benzenovou do 0,04 %, alfa-keto-glutarovou, chininovou, máselnou, ursolovou), cukry (2,6 %, pektiny a barviva, glykosid vakcinin, flavonoidy, karoten, vitamín C, třísloviny, fytoncydy, stopové prvky (železo, mangan, fosfor, draslík, vápník, zinek, stříbro, chrom, kobalt).

Maliník

Plody obsahují organické kyseliny (kyselinu salicylovou, jablečnou, citrónovou, mravenčí, silonovou), glukózu (do 4,3 %), fruktózu (do 8 %), sacharózu (do 6,5 %), tříslovinu (do 0,3 %), pektinové a dusíkaté látky, barviva, soli draslíku a mědi, kyanovodík, acetoin, beznaldehyd, vitamín C (do 45 mg), karoten (0,3 mg), stopové množství vitamínu B, éterické oleje. Semena obsahují nasycené oleje (do 14,6 %), fytosterin (0,4 %).

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu, sodíku a železa.

Jablko

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Ananas

Plody obsahují téměř všechny vitamíny a minerální látky. Ananas pomáhá zabránit nedostatku vitamínů v lidském organismu. Ananasové dužiny obsahují až 86 % vody. Je v ní poměrně mnoho jednoduchých cukrů (12-15 mg) zastoupených převážně sacharózou, organickými kyselinami (0,7 mg), zejména kyselinou citronovou, a až 50 mg kyseliny askorbové. Mimo jiné ananas obsahuje vitamíny B1, B2, B12, PP, provitamín A. Dužina plodů je bohatá na minerální látky: draslík (až 320 mg), železo, měď, zinek, vápník, hořčík, mangan, jód. Obsahuje bromelin, který se skládá z komplexu rostlinných enzymů typu pepsin a papain. To všechno dokáže ananas, protože je vynikajícím zdrojem prospěšných živin, který nepochybně lze zařadit do jídelníčku moderního člověka.

Kyselina askorbová (vitamín C)

Jeden ze základních ve vodě rozpustných vitamínů v lidské potravě. Je imunostimulantem, napomáhá správnému fungování imunitního systému organismu. Je to silný antioxidant, který napomáhá ochraně buněk před oxidačním stresem. Zabraňuje toxickým procesům volných radikálů, což jsou agresivní prvky, které se vytvářejí v organismu při nemocech, velkých fyzických zátěžích, negativním vlivu životního prostředí. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu a pojivové tkáně: posiluje cévy, kostní tkáň, kůži, šlachy i zuby. Napomáhá k normalizaci fungování nervového systému a odolnosti organizmu vůči stresu. Chrání před oxidací pro organizmus nezbytné tuky a vitamíny rozpustné v tucích (vitamíny A a E). Hraje významnou roli v transportování glukózy do buněk, napomáhá normálnímu průběhu všech energetických procesů v organismu.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikát Vím co jím a piju