Ovocné tyčinky

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT IMMUNO-BAR

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT IMMUNO-BAR

Velmi zdraví prospěšná dobrůtka pro Vaši imunitu: tradiční spojení maliny, rybízu a šípku, které je plné vitamínů!

25.9 Kč - Jeden tyčinky
- +

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: meruňky sušené – 37,5 %; hrozny sušené – 16,5 %; jablka sušená – 13,3 %; rybíz celý rychle zmražený – 11,3 %, fruktóza; malinová šťáva z koncentrátu – 4,1 %; šípková šťáva z koncentrátu – 4,1 %; MGD-complex [pryskyřice arabské akácie (přírodní vláknina), střední nasycené triacylglyceroly, inositol] – 3,06 %; regulátor kyselosti: kyselina citronová; komplex vitamínů (vitamín C, vitamín E, vitamín A). 

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota  1320 kJ 16 396 kJ 5
Energetická hodnota 312 kcal 16 94 kcal 5
Tuky 0,9 g 1 0,3 g 0,4
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g 3 0,2 g 1,0
Sacharidy 66,0 g 25 20,0 g 8
- z toho cukry 45,0 g 50 14,0 g 16
Vláknina 16,0 g 16 4,8 g 4,8
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Vitamín А 0,5 mg 57 0,15 mg 19
Vitamín Е 7,0 mg 58 2,1 mg 18
Vitamín С 40,0 mg 50 12,0 mg 15

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Černý rybíz

Bobule obsahují cukr (16,8 %), organické kyseliny (2,5-4,5 % - jablečná, citronová, vinno-kamenná, jantarová, salicylová, fosforová), pektiny (až 0,5 %), tříslovinu (0,43 %), barviva, antokyany (cyanidin a delfinidin) a kvercetin, glykosidy, izokvercetin, vitamín C (100-300 mg%), B1 (0,14 mg%), B2 (0,7 mg%) a P, karoten, éterický olej.

Maliník

Plody obsahují organické kyseliny (kyselinu salicylovou, jablečnou, citrónovou, mravenčí, silonovou), glukózu (do 4,3 %), fruktózu (do 8 %), sacharózu (do 6,5 %), tříslovinu (do 0,3 %), pektinové a dusíkaté látky, barviva, soli draslíku a mědi, kyanovodík, acetoin, beznaldehyd, vitamín C (do 45 mg), karoten (0,3 mg), stopové množství vitamínu B, éterické oleje. Semena obsahují nasycené oleje (do 14,6 %), fytosterin (0,4 %).

Šípek

Plody obsahují cukr (asi 18 %), pektin (3,7 %) a třísloviny (do 4,5 %), organické kyseliny (citronová, jablečná, atd.), vitamín C (v průměru 2-3 %, tj. 2000-3000 mg ), B2 (asi 0,03 mg%), K (až 40 biologických jednotek) a P (citrín), karoten (12-18 mg), flavonoidy, pigmenty lykopen a rubixantin.

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Střední nasycené triglyceridy

To je zvláštní třída mastných kyselin. V přírodní podobě jsou střední nasycené triglyceridy přítomny v tucích mléka, palmovém a kokosovém oleji. Snadněji se vstřebávají, přeměňují se oproti obyčejným tukům a olejům, využívají se jako zdroj energie. Středné nasycené triglyceridy se neukládají v tukové tkáni a nehromadí se v játrech.

Inozit (vitamín B8)

Je nezbytný pro celkový vývoj a fungování celého organismu. Napomáhá k běžnému fungování buněk mozku, slinivky břišní, jater a ledvin. Inozitol je rovněž důležitý pro fungování a růst nervových buněk.

Kyselina askorbová (vitamín C)

Jeden ze základních ve vodě rozpustných vitamínů v lidské potravě. Je imunostimulantem, napomáhá správnému fungování imunitního systému organismu. Je to silný antioxidant, který napomáhá ochraně buněk před oxidačním stresem. Zabraňuje toxickým procesům volných radikálů, což jsou agresivní prvky, které se vytvářejí v organismu při nemocech, velkých fyzických zátěžích, negativním vlivu životního prostředí. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu a pojivové tkáně: posiluje cévy, kostní tkáň, kůži, šlachy i zuby. Napomáhá k normalizaci fungování nervového systému a odolnosti organizmu vůči stresu. Chrání před oxidací pro organizmus nezbytné tuky a vitamíny rozpustné v tucích (vitamíny A a E). Hraje významnou roli v transportování glukózy do buněk, napomáhá normálnímu průběhu všech energetických procesů v organismu.

Vitamín A

Je přítomný v redox procesech, reguluje syntézu bílkovin, napomáhá běžné látkové výměně. Zlepšuje růst a vývoj buněk všech orgánů a tkání. Zajištuje ostrost zraku v noční době díky vytváření pigmentu s názvem rodopsin, který má schopnost reagovat dokonce i na nejslabší světelné odlesky, což zajišťuje noční vidění. 

Posiluje imunitní systém dvěma způsoby:

  • udržuje zdravou pokožku, sliznice a jiné tkáně, které tvoří vnější integument těla, čímž zabraňuje pronikání škodlivých bakterií a virů do lidského těla,
  • zvyšuje tvorbu a aktivitu bílých krvinek, které ničí škodlivé bakterie a viry.

Vitamín E

Řadí se k nenahraditelným vitamínům, neboť se nemůže samostatně vytvářet v organismu, a proto ho musí organismus přijímat v potravě. Je to především antioxidant, který je součástí lipidů buněčných membrán, nositelů molekul. Chrání organizmus před škodlivými vlivy těžkých kovů, jedovatých látek, lékařskými preparáty, radiací a volnými radikály.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikat o zdravotní bezpečnosti ovocné tyčinky Dr.Light Fruit Immuno-Bar

Related Products