Ovocné tyčinky

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT ENERGY-BAR

Ovocné tyčinky DR. LIGHT FRUIT ENERGY-BAR

Citronovo-zázvorový drive! Svěží spojení výrazné chuti citronu a trpkého zázvoru, to je energeticky nabitá kompozice pro dobrou náladu!
Energie z přírody!

$ 11 - Один Батончик
- +

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: meruňky sušené – 38,9 %; hrozny sušené – 16,9 %; jablka sušená – 12,2 %; citron kandovaný – 12 %, fruktóza; citronová šťáva z koncentrátu – 3,7 %; zázvor kandovaný – 3,6 %; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); Energy-complex [L-theanin, extrakt ze zeleného čaje, niacin (vitamín B3)] – 0,85 %; regulátory kyselosti: kyselina askorbová; kyselina citronová. 

Nutriční hodnotyna 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota  1320 kJ 16 396 kJ 5
Energetická hodnota  312 kcal 16 94 kcal 5
Tuky 0,6 g 1 0,2 g 0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g 2 0,1 g 0,5
Sacharidy 67,0 g 26 20,0 g 8
- z toho cukry 42,0 g 47 13,0 g 14
Vláknina 15,0 g 15 4,5 g 3,6
Bílkoviny 2,5 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,05 g 0,8
Niacin 20 mg 125 6 mg 38

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Zázvor

Vysušené oddenky jsou bělavě nažloutlé, s typickou vůní a ostřejší chutí. Oddenky obsahují pryskyřici, škrob, tuky (3,7 %), éterické oleje (1,5 – 3 %), jejichž hlavní složkou jsou seskviterpeny alfa- a beta-zingibereny (až 70 %) které dávají oddenku typickou zázvorovou vůni. Kromě toho je v éterickém oleji obsažen bisabolen, borneol, farnezen. Ostrá chuť oddenku je podmíněna přítomností pryskyřicové látky gingerolu.

Citron

Plody obsahují kyselinu citronovou (6-8 %), cukry (do 3,5 %), dusíkaté látky, soli draselné, měď, vitamíny (A, B1, B2, C a P), flavonoidy (zvláště mnoho jich je ve slupce), fytoncydy.

Meruňka

Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)

Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Extrakt ze zeleného čaje

Prospěšné účinky zeleného čaje se vysvětlují tím, že obsahuje různorodé chemické látky. V čaji je více než 500 prvků (draslík, hořčík, fluor, fosfor a jiné), přibližně 450 druhů organických sloučenin (tuky, bílkoviny a další) a téměř také všechny skupiny vitamínů.

Kofein je hlavní alkaloid zeleného čaje, díky němuž náš organismus získává sílu a porci aktivity, ale v zeleném čaji kofein v čisté podobě není, v daném případě se nazývá teinem. Tein funguje mírněji, oproti čistému kofeinu, aktivuje duševní a fyzickou činnost člověka, zvyšuje práceschopnost, zlepšuje náladu.

Kyselina nikotinová (B3, niacin)

Je krajně důležitým vitamínem pro náš lidský organismus, napomáhajícím k běžnému chodu většiny výměnných a vytvářecích procesů.

Je nezbytný na tvorbu enzymů, které zajištují energii pro buňky v procesu dýchání tkání a pro získávání bílkovin, tuků a sacharidů.

L-theanin

Aminokyselina, získaná z čajových lístků. Při nálevu čaje člověk nezískává theanin, protože ten je pevně navázán na molekulové struktury čajového lístku a běžný nálev není schopen jej uvolnit do roztoku. L-theanin zlepšuje náladu a projasňuje vědomí, napomáhá k soustředění, zlepšuje paměť.  Zvláště pomáhá po vysilující fyzické námaze.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza

Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny.

Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.

Certifikat o zdravotní bezpečnosti ovocné tyčinky Dr.Light Fruit Energy-BarCertifikát Vím co jím a piju

Related Products