MINIMIX FRUKVIK 10X10G 

Minimix s maximální chutí ovoce - více než 98 %. Pochutnejte si na mixu mini tyčinek pěti příchutí - jablko, banán, hruška, borůvka a černý rybíz!

Chutnají vám naše tyčinky tak moc, že máte problém se o ně podělit? Žádný problém s minimixem! Lahodné kombinace sušeného ovoce a ovocných šťáv v pěti variantách vám spolehlivě zaženou mlsnou i pocit hladu. Praktické balení na cesty, do práce, do školy nebo k televizi.

 

 

Tyčinky jsou:

  • bez konzervantů 
  • bez aromat a dochucovadel 
  • bez palmového oleje 
  • bez lepku 
  • bez ořechů a sóji 
  • bez živočišných produktů

Složení: jablečné pyré – 44,3%; sušené jablko – 19,4%, banánové pyré – 16,0%; hruškové pyré – 15,0%; borůvky celé – 2,2%, bobule černého rybízu – 2,0%; želírující látka: arabská guma (přírodní vláknina); regulátor kyselosti: kyselina citronová.

 

Obsah: 100g

      

109 Kč - Tyčinka
- +
Nutriční hodnotyna 100 g% RDI*na 10 g% RDI*
Energetická hodnota  1220 kJ 14 122 kJ 2,8
Energetická hodnota  288 kcal 14 29 kcal 2,8
Tuky 0,2 g 0,2 0,02 g 0,04
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,16 g 0,6 0,016 g 0,12
Sacharidy 64,0 g 25 6,4 g 5
- z toho cukry 54,0 g 61 5,4 g 12,2
Vláknina 12,0 g 12 1,2 g 2,4
Bílkoviny 2,0 g 4 0,2 g 0,8
Sůl 0,15 g 2,5 0,015 g 0,5
         

* - recommended daily intake (doporučené denní dávky).

Borůvka

Plody obsahují glykosid myrtilin, cukry (až 30 %), organické kyseliny (až 7 % - citronovou, jablečnou, mléčnou, šťavelovou, jantarovou, chininovou), tříslovinu (až 12 %), barviva skupiny antokyanu červeno-fialové barvy, karoten (0,75-1,6 mg), vitamíny C (6 mg), B (0,04 mg), železo (až 16 %), měď (0,1 mg), mangan (4 mg), zinek (0,4 mg) a jiné.

 Jabloň

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Doporučujeme