Dětské ovocné tyčinky FRUKVIK

Ovocná tyčinka FRUKVIK pro děti

Ovocná tyčinka FRUKVIK pro děti

Také si myslíte, že jablek není nikdy dost? Tak v této tyčince máte rovnou dvě!

K zakoupení ve školních automatech a bufetech. Odpovídá požadavkům "Pamlskové vyhlášky" o zdravém školním stravování od MŠMT.

Váha tyčinky 20 g

Karton: 18 ks

Složení: jablečné pyré – 70,1 %; sušené jablko – 28,2 %; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); regulátor kyselosti: kyselina citronová. 

 

      

   

18 Kč - Tyčinka
- +
300 Kč - Karton
- +

 

Nutriční hodnoty na 100 g% RDI*na 20 g% RDI*
Energetická hodnota   1215 kJ 16 243 kJ 5
Energetická hodnota  285 kcal 16 57 kcal 5
Tuky 0,14 g 1 0,028 g 0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,12 g 2 0,024 g 0,5
Sacharidy 64,0 g 27 12,8 g 8
- z toho cukry 55,0 g 50 11,0 g 16
Vláknina 12,0 g 12 2,4 g 3,6
Bílkoviny 2,0 g 5 0,8 g 1,6
Sůl 0,15 g 2 0,03 g 0,8
         

* - recommended daily intake (doporučené denní dávky).

Jablka

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

 

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Jablka

Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Vláknina

V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka.

Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika.

Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.